APK Keuring

U kunt bij ons terecht voor een afspraak voor een onafhankelijke APK keuring. Laat u door Autohuis Hoorn een grote beurt uitvoeren dan doen wij indien nodig de APK keuring geheel gratis.

De Algemene Periodieke Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring. Als uw personenauto of bedrijfsauto ouder is dan drie jaar en niet zwaarder is dan 3.500 kg, dan dient uw voertuig jaarlijks te worden gekeurd. Een noodzakelijk kwaad denkt u misschien. Toch is het belangrijk om te weten dat de APK er voor uw veiligheid en ons milieu is. Als uw voertuig of het voertuig van een andere weggebruiker technische tekortkomingen heeft, is de kans op een ongeluk immers een stuk groter.

Let wel: de APK is een momentopname en gericht op de verkeers­veiligheid. Als uw voertuig APK is goedgekeurd, betekent dat dus niet dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Een regelmatige controle van uw auto is dus belangrijk.

Controlepunten

De onderdelen waarop de keurmeester, conform de door de overheid voorgeschreven richtlijnen, de voertuigen controleert zijn o.a.

  • Verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie)
  • Milieu (uitlaatgassen, roetmeting of viergasmeting)
  • Algemeen (kentekenbewijs deel I, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof)

Nadat de auto is gekeurd, ontvangt u een keuringsrapport, zowel bij goedkeuring als bij afkeuring van de auto. Het keuringsrapport moet u altijd bij u hebben in de auto. De politie kan er om vragen.

Neem contact op met Autohuis Hoorn

Menu